Een paar ouwe "kennissuh" kwamen elkaar in 1999 weer tegen en deden voor de gain mee met de carnavals optocht in Noordwijkerhout! Dan moet je een naam hebben...

Tijdens het inschrijven werd aan een gevraagd: "Van wie ben jij er één eigenlijk?". En dat werd dan ook maar de naam waarmee werd ingeschreven! Het is trouwens een door de locale Noordwijkerhouters veel gebruikte opmerking als ze je niet kennen! En dat was het begin van alle ellende....

En zoals iedereen kan je niet meer zonder site! Om zelf niet te vaak in kroeg te zitten hebben we onze eigen digitale kroeg geopend voor bezoek! Kan je ook een kater van krijgen trouwens. Laat ff wat achter in het gastenboek (als die klaar is) of stuur een mailtje! allemaal@vanwie.nl. Veel plezier op de site en je komt ons vast en zeker wel tegen op een feessie hier of daar!

De groeten van "Van Wie Ben Jij Er 1"
...........oh ja, dit moeten we ook altijd uitleggen: "Noordwijkerhout ligt toch helemaal niet in het zuiden?" en " Daar vieren ze toch helemaal geen carnaval?" en "Hoe kan dat nou dat Noordwijkerhout het meest uitbundige Carnavalsdorp is van boven de grote rivieren" en "4 dagen lang ligt het durpie achter de duinen plat!" hoe kan dat? Hieronder de geschiedenis.
(ergens van een Noordwijkerhoutse site af gegehaald trouwens, ik wist het ook niet!)

"In en rondom het huidige Noordwijkerhout leefden in de prehistorie de
Kaninefaaten. Ze hielden van dobbelen, bier drinken en de konijnen vangen. Een "beste naam" moesten de oprichters van de allereerste Noordwijkerhoutse carnavalsvereniging hebben gedacht.

Korte metten moet er gemaakt worden met het steeds weer opduikend verhaal dat uit het Zuiden afkomstige verplegers van de twee psychiatrische ziekenhuizen Sint Bavo en Sancta Maria het carnaval in Noordwijkerhout hebben gebracht. Ergens in 1800 stond al in de toenmalige Haarlemse krant DE TIJD een artikel over de Noordwijkerhoutse boeren die vastenavond vieren. Volgens de insiders is het een groep ondernemers die in 1960 met de oprichting van de Kaninefaaten begonnen. Noordwijkerhout kent maar liefst vier Carnavalsverenigingen, de Zilker Duinkonijnen, de Vikingen, De Keiebijters en de grootste vereniging De Kaninefaaten. Het dorp Noordwijkerhout heeft de grootste optocht, de meeste evenementen en volgens velen de beste sfeer van alle Carnavalvierende dorpen in de regio!

Velen van buiten Noordwijkerhout komen juist in dit dorpje carnaval vieren. Noordwijkerhout wordt wel eens als het meest uitbundige Carnavalsdorp van boven de rivieren genoemd. Zelfs de sfeer wordt door velen veel hoger aangeslagen."